Search
  • BELAME

JABOLČNA POSTAVA: Kako izgledati najbolje?


Pa poklepetajmo še malo o postavi, ki je v obliki jabolka. Gre tudi za sinonim narobe obrnjenega trikotnika z razliko, da postave v delu telesa nad boki niso tako široke kot pri postavi oblike jabolka. Veljajo pa večinoma skladni modni nasveti.


Značilnosti t.i. jabolčne postave

  • dobra splošna sorazmernost postave,

  • ramena so širša od bokov,

  • boki so bolj ali manj ukrivljeni,

  • ta tip postave nima jasno nakazanega pasu. (Če jo imate, preverite blog o postavi peščene ure, ki sledi.)

Življenje je slajše, če govorimo o jabolčni postavi! Pri izbiranju pravih modelov oblačil se ne zatakne prav pogosto, nekaj nesreče lahko imate le s predelom okoli pasu. Vaš adut so absolutno vaše noge in roke, odlično pa vam pristaja tudi odkriti prsni koš. Pa tudi, če ni kaj dosti pokazati. ;)


Na hitro k bistvu

Oblekice v obliki črke A - kratke ali dolge, tunike, vratni deli izrezani v obliki črke V. Dodajava še nekaj materialov, ki bodo pomagali omenjeno A strukturo lepo zadržati: surova svila, lan, tudi debelejši bombaž. Kaj pa z rokami? Če so vam vaše roke in ramena všeč, potem jih izpostavite. Nič lažjega - oblezice majico brez naramnic in rokavov. V nasprotnem primeru uporabite majico z V ovratnikom.


Kaj pa kakšna jaknica?

Brez skrbi. Izgledate odlično v katerem koli telovniku, plašču ali suknjiču, ki seže do kolka, ali pa takšnem, ki se že rahlo nasloni na vaše stegno. Razmislite o plašču z ravnimi linijami, pristajal bi vam tudi pončno!


Oblekice

Če imate radi obleke, imate srečo! Večina vam bo pristajala. Sploh modeli brez naramnic izgledajo odlično na vas. Pristaja vam tudi krilo #mini, poleg že omenjenih oblek v obliki črke A. Ste nizke? Ni problema. Poiščite oblekico z navpičnimi ali diagonalnimi črtami. Vizualno vas bo povišala. Ste močnejše? Izberite takšno, ki je temnejše barve.


Hlače

Izberite #skinnykavbojke (pozimi pa jim dodajte gamaše) - odlično izgledajo na vas še posebej, če jih združite s tuniko ali prevelikim puloverjem. Če ste nizke, za povišanje uporabite čevlje z višjo tanjšo peto.

Tiste, ki vam je mati narava podarila daljše noge v svojo omaro ne dodajajte vrečastih kavbojk. Ne bojte se poudariti nog. Kar se tiče dolžine hlač naj bodo v vseh primerih nad gležnjem ali na vhu pete.


Vse te smernice je najbolje uporabiti kot izhodišče! Ne pozabite, da si dve postavi nista povsem enaki in čisto verjetno se bo zgodilo, da se znajdete med dvema tipoma postav. Preverite še ostale in si zgradite svoj samozavesten modni slog med ostalimi #bblog naslovi in temami.


Obogatite svojo dušo in ne spreglejte ponudbe v naši BELAME spletni trgovini.

106 views0 comments

Recent Posts

See All

©2019 by BELAME.