Search
  • BELAME

ATLETSKA POSTAVA: Kako izgledati najbolje?

Če imate postavo v obliki "fantovskega okvirja", potem vam je že sigurno kdo rekel, da bi se morale ukvarjati s športom. Vaše telo namreč deluje močno in zato se vam ni treba dosti truditi, da zgledate v dobri športni kondiciji, tudi če niste. V nadaljevanju vam predstaviva 5 možnosti, kako z izbranim outfitom izgledati kar se da najbolje.


Značilnosti atletske postave:

  • je brez posebne ukrivljenosti,

  • dolžina ramen in kolkov je skoraj enaka,

  • vaš pas je malo slabše opredeljen,

  • teža je razporejena enakomerno po telesu.


Ključ pri oblačenju atletske ali pravokotne oblike je, da uravnotežite svojo široko zgornjo polovico tako, da poudarite noge in druge obline.


Atletska postava je videti najbolje, ko opozarja na svoje mišičaste roke, ramena in razkazuje pas. Poslužite se Halter sloga (majčka z "naramnico" okoli vratu), ali celo takšne majice, ki iz sprednjih dveh naramnic v hrbtem delu preide v eno.

Če želite optično zmanjšati vaša široka ramena in podaljšati vrat, izberite ožji vratni izrez v obliki črke V. Temu lahko pozimi dodate tudi plašč z V-ovratnikom. V kolikor vaših širših ramen in prsnega dela ne želite zapostavljati, se poslužite ovratnika ali nakita okoli vratu. Pri tem pomaga tudi odprti hrbet, če je modni kos na sprednjem delu zaprt do vratu.


Najboljši vrhnji deli

Tistim, ki imajo atletsko postavo izjemno pristajajo krajši plašči, celo plašči do pasu, bomber jackets ali kakšna lahka padajoča halja izbrane dolžine. Če si želite ustvariti več oblike okoli križa, poiščite tako oblikovane ali v tem delu elastične modne kose.


"Ne paše mi nobena obleka. Kaj naj naredim?"

Izberite obleko z debelejšimi naramnicami, ki prosto pada do izbrane dolžine. Če želite poudariti svoj pas, dodajte tanek pašček. Če vam obleka še vedno ne bo pri srcu pa se poslužite uporabe pajaca z ohlapnejšimi hlačnicami. Narejeni so za vas!


Izbira hlač

Naj hlače pravilno dopolnijo vašo postavo glede na izbiro zgornjega dela oblačil. Če ste se prej odločile za npr. večji pulover, s katerim želite vašo postavo poudariti, potem razmislite o skinny jeansu, legicah ali hlačnih nogavicah. Oprijeto torej.

Pri obratni izbiri in oprijetem zgornjem delu, spodaj izberite hlače z malenkost zračnejšimi hlačnicami. Lahko tudi "hlače na zvon".


Dodatki na atletsko postavo

Vse je na vas. Če želite poudariti svoje zgornje dele, potem izberite večje statične uhane, mogoče še kakšno večjo ogrlico. Če želite vaš zgornji del podaljšati, si nadenite daljše ožje viseče uhane. So vaše roke predolge? Obogatite jih z večjo zapestnico.


Obogatite svojo dušo pri nas. Sigurno boste našle kose, ki ustrezajo vaši postavi. Z veseljem so vam na voljo.


#atletskapostava #bblog #nasvetioblačenja

213 views0 comments

Recent Posts

See All

©2019 by BELAME.